Voor onze motoren maken wij gebruik van OSCO.
OSCO staat voor One Second Chain Oiler. Het is een smeersysteem voor
uw ketting die gemakkelijk en automatisch werkt en op iedere motor monteerbaar is.

Het smeren van de ketting is vooral bij motoren zonder middenbok een lastige klus. Daarom hebben wij als motorzaak een eenvoudig maar uiterst effectief, milieuvriendelijk en zuinig kettingsmeersysteem ontwikkeld. Vrij van ongemakken en ongewenste neveneffecten. Bovendien is de OSCO eenvoudig op elke motor in korte tijd te monteren.

De OSCO neemt zeer weinig ruimte in en werkt semi-automatisch. Je bepaalt dus zelf wanneer je ketting aan een smeerbeurt toe is. Het smeren is een kwestie van een seconde. Meer niet. Als je de plunjer van de OSCO tijdens het stapvoets rijden helemaal uit trekt en weer los laat wordt de 2 cc smeerolie in 7 tot 10 seconden, afhankelijk van de omgevingstemperatuur over de ketting verdeeld.
De motor rijdt beter en de veelal dure kettingset gaat aanzienlijk langer mee.
Het smeren gebeurt veilig. Bij gebruik volgens voorschrift is er geen kans op oversmeren en morsen van smeerolie op andere delen van de motor. Dit betekent dat de OSCO daardoor niet alleen uitstekend geschikt is toer-, allroad -en custom- motoren maar ook voor de super-sportmotoren.
Gemiddeld moet een ketting elke 350 km worden gesmeerd. Rijstijl, weersomstandigheden en andere factoren kunnen de smeerinterval tussen twee beurten echter verkleinen of vergroten. Daarom bepaalt u met de OSCO zelf wanneer uw ketting aan een smeerbeurt toe is.

Het reservoir van de OSCO heeft een inhoud van 50 cc. Dat betekent dat uw ketting met een correcte afvulling minstens 20 maal kan worden gesmeerd. Uitgaande van 300 kilometer per smeerbeurt betekent dat 6000 kilometer probleemloos rijgenot!
Uiteraard wordt bij elke OSCO een flacon speciale kettingsmeerolie geleverd van 100 ml, een duidelijke gebruiksaanwijzing en een montagekit, waarmee de OSCO in circa 30 minuten degelijk op elke motor kan worden gemonteerd.


Zuinig - milieuvriendelijk - efficient - duurzaam - makkelijk overzetbaar op uw volgende motor

Hoe te gebruiken?

De OSCO is gemakkelijk in het gebruik. Het smeren van de ketting is binnen een mum van tijd gedaan. Trek tijdens het stapvoets rijden de plunjer eruit en laat hem vervolgens weer los.
Vanaf dit moment wordt de 2 cc smeerolie 7 maal over de ketting verspreid.